De Buitenplaats Callantsoog

De Buitenplaats is een recreatie villapark gelegen op loopafstand van de gezellige dorpskern van Callantsoog en het strand van de Noordzee (ca 900 meter). Het park is rustig van opzet met in het midden een speeleiland met voorzieningen waar jonge kinderen samen met hun ouders kunnen genieten. Er zijn een piratenschip, klimrek, pannaveldje en nog enkele andere speelobjecten; voorts is er een voorziening voor tafeltennis en Jeu de Boules.

Callantsoog en directe omgeving

Callantsoog is een vriendelijke badplaats gelegen in de Kop van Noord-Holland met een mooi strand met goede voorzieningen. De regio kent de meeste zon-uren van Nederland.

Het dorp is levendig en in het zomerseizoen worden er veelvuldig leuke evenementen georganiseerd voor jong en oud. Het dorpscentrum heeft vele restaurants, terrasjes en winkels waarvan de meeste het gehele jaar door dagelijks "ook op zondag" geopend zijn. De plaatselijke supermarkt is zelfs 7 dagen per week geopend van 8.00 – 22.00 uur.

In de directe omgeving zijn diverse leuke dorpjes met als belangrijkste plaats Schagen. Voor natuurliefhebbers is het Zwanenwater zeer dichtbij. Er zijn hier twee wandelroutes uitgezet, van 2,5 en 5 kilometer, waarmee de bezoeker een uitstekend beeld krijgt van het landschap en de veelzijdigheid aan planten en vogels.

Callantsoog ligt temidden van strand, zee, duinen, polders en bloembollenvelden. Bloeiende krokussen, narcissen, hyacinten en tulpen zijn een lust voor het oog. In de maanden april en mei (afhankelijk van de bloeiperiode) vinden er vele activiteiten rond dit thema plaats, w.o. wandel- en fietstochten.

Callantsoog en de Kop van Noord-Holland beschikken over een uitgebreid fietsnetwerk. Talrijke fietspaden en -wegen door dit afwisselende gebied zorgen voor voldoende sportieve uitdaging. Voor de golfers ligt in Julianadorp een 9-holes golfbaan en er is een overdekt zwembad (beide tegen betaling op Resort Ooghduyne).

Bezienswaardigheden in omgeving

Binnen een straal van 10 tot 35 kilometer liggen Den Helder, Alkmaar, Texel (goede bootverbinding van uit Den Helder), het geheel vernieuwde en verbrede strand van Petten, Schoorl (met klimduin) en Bergen.

In enkele van deze plaatsen zijn interessante musea en andere bezienswaardigheden (w.o. kaasmarkt in Alkmaar).